Aktiva > Nieuws
09/05/2016

Weer prachtige prestaties van onze Aktiva gymnasten.


Zaterdag en zondag 7 en 8 mei hadden te Gent de grote Belgische kampioenschappen plaats.
Alle gymnastiek disciplines waren tegelijkertijd hun wedstrijd aan het afwerken. Mooi maar verschrikkelijk druk en lawaaierig. Sommige van onze gymnasten moesten op 1 dag 3 wedstrijden betwisten, iets waar ze andere jaren drie dagen de tijd voor hadden. Maar goed de resultaten waren weer uitstekend.

2 x Goud, 3 x zilver en 1 x brons dit waren de podia. Maar ook zij die er net naast vielen hebben prima gepresteerd.

Uitblinkster was Yente Gijs, zij was goed voor goud op de maxi tramp B niveau, zilver in de trampoline synchroon met Zoë Diercks en zilver op de dubbel mini A niveau.Het andere goud ging naar Tine Wils bij de 15-16 jarigen dubbel mini.
Het derde zilver was voor Gregory Bochs op de dubbel mini bij de jongens 11-12 jaar en die ene bronze medaille werd door Zoë Dierckx behaald op de maxi tramp bij de 15-16 jarigen. Joppe Massart en Tine Wils werden beiden nog 4de, de meest ondankbare plaats en zeker als je weet dat het verschil met de derde maar enkele 10den van een punt was. Voor sommige gymnasten was deze kampioenschap wel een baaldag. Zo ging Jelle twee maal de mist in, zowel op de dubbel mini als op de Trampoline. Ook Lisa-Marie en Noah Houbrechts hadden hun pech dag. Onze overige tumblingers Linda Roosenboom, Kaat Remeysen en Lindsey Piqueur hebben een prima wedstrijd gesprongen maar moesten uiteindelijk tevreden zijn met een uitslag in de top 10.

De volledige uitslagen, foto's en filmpjes vind je terug verder op onze website.

<< >>