Aktiva > Nieuws
09/12/2015

Onze 3 jongens zijn terug van Odense. Het gewone leven heeft terug de overhand genomen.

Noah, Jelle en Liam hebben 7 dagen doorgebracht in een wereld waarin alleen maar het turnen telt.
890 gymnasten uit 40 verschillende landen. Alle dagen 2 tot 3 maal trainen tot hun wedstrijd eraan komt.
En dan, kan ik de spanning aan. Al die ogen die uw reeks of sprong beoordelen. Ieder misstapje wordt afgestraft.
Dinsdag en woensdag zijn trainingsdagen, ze mogen voor het eerst kennis maken met de wedstrijdhal.
Donderdag mag Noah als eerste Aktiva gymnast aantreden op de tumblingbaan. Om 10u15 start zijn wedstrijd om 11u00 is het gedaan. 2 mooie reeksen zonder haperingen of fouten. Na het einde van de tweede blok zit hij nog steeds in de finale. In die 3de blok zitten nog enkele Russen en goede Britten. Hij schuift op naar de 11de plaats wat ook zijn eindplaats wordt.
Zondag de laatste wedstrijddag is het de beurt aan Jelle en Liam voor hun wedstrijd op de Dubbel mini. Liam begint op te warmen om 9u30 zoals gemeld op de bloklijsten van de onze federatie. Om 9u50 moeten ze gaan klaar staan om aan te treden. Dan wordt plots Jelle zijn naam af geroepen. Dat kan niet, die heeft niet opgewarmd, die zit toch in de 2de blok. Paniek, tumult, de Belgische trainers lopen naar de verantwoordelijke van de FIG. Sorry, dit hing zo uit, wij kunnen dit niet meer wijzigen. Jelle springt nog snel 2 reeksen alvorens aan te treden. De zenuwen staan op springen. Hij blijft wel ijzig kalm en brengt zijn wedstrijd toch tot een zeer goed einde. Zijn tweede reeks eindigd wel in de blauwe zone wat een bestraffing geeft van 1.5 punten. Hij eindigt uiteindelijk op de 19de plaats. Misschien had er wel een 13de plaats ingezeten, had dit euvel zich niet voorgedaan.
Ondertussen stapelden de zenuwen bij Liam zich op. Hij dacht te kunnen aanvangen moest hij nogmaals 3/4 uur wachten en nogmaals opwarmen. Liam sprong twee mooie reeksen maar kwam wel iets moeilijkheid te kort. Hij eindigde 24ste.

Voor onze drie gymnasten een dikke proficiat. Ze kunnen nu al beginnen trainen voor de WAGC 2017. Want volgend jaar zijn er geen Wereldkampioenschappen, enkel Olympische spelen.

Bekijk hun reeksen op media/film en de foto's onder media/foto's

<< >>