Aktiva > Nieuws
11/05/2015

Ongelooflijk maar waar!!!

Op zaterdag en zondag 09 en 10 mei veroverden onze gymnasten liefst 4 Vlaamse en 5 Belgische titels. Het kon niet op. En buiten dit behaalden wij nog 2 x zilver en 2 x brons.

Op zaterdag hadden de Vlaamse C kampioenschappen tumbling, dubbel mini en trampoline plaats te Beveren.
Sarah Tijsmans en Lisa-Marie Van heffen behaalden ieder twee maal goud, zowel op de dubbel mini als op de Maxi trampoline. Op de maxi werd Evelyne Bochs knap derde. 

Op zondag hadden dan de Belgische kampioenschappen B niveau plaats ook Coupe KBT genoemd. Nu in de vier disciplines. Tumbling, Dubbel mini, Trampoline en trampoline synchroon.Voor sommige gymnasten 3 wedstrijden op 1 dag.
De wedstrijden begonnen op 08u00 en de laatste eindigde om 19u30. Een ganse dag stress, spanning enz. Het begon almet een kleine afknapper voor Yente Gijs. Zij had na haar Provinciale en Vlaamse titel zo gehoopt op de Belgische titel, maar moest zich tevreden stellen, na een mooie wedstrijd, met een tweede plaats op de dubbel mini. Ze nam wel weerwraak op de maxi en werd Belgisch kampioene individueel en later ook synchroon. Haar synhroonpartner Zoë Dierckx deed het nog iets beter. Zij werd evenals Liam De Rechter 3x Belgisch kampioen. Op de dubbel mini, maxi individueel en synchroon. Dit is in ons 40 jaar bestaan, nog nooit gebeurd. 2 gymnasten die in 3 disciplines Belgisch kampioen worden in één jaar. Als Liam kampioen werd, is ook zijn partner Jelle Massart kampioen. Samen behaalden zij een zeer hoge score en waren onklopbaar. Jelle werd individueel ook knap tweede. Op de dubbel mini veroverde Rani Wils nog een bronze medaille bij de meisjes + 17 jaar.

Ook onze andere gymnasten hebben het prima gedaan. Mogen deelnemen aan een Vlaams- of Belgisch kampioenschap is al een hele eer.
Bekijk de uitslagen even en weldra ook de filmpjes en foto's.

 

 

<< >>